Triple P

In mijn vorige post had ik het er al over, POSITIEF opvoeden. Een term die steeds vaker voorkomt en door alle studies en onderzoeken de hemel in geprezen wordt. Ik snap het even niet meer… Je hoort op straat niks anders dan asociaal taalgebruik bij een grote groep jongeren. Ze gebruiken kanker als stopwoord, en ze neuken iedereen de moeder. Sorry hoor maar die ga je echt niet heel veel bijbrengen door ze enkel positief te benaderen. Dat blijkt ook wel, de scholen werken volgens Triple P – Positive Parenting Program oftewel Positief Pedagogisch Programma – programma of aanverwante programma’s. Heel kort door de bocht negeer het negatieve en beloon het gewenste gedrag.

Hier gaat het al vroeg mis, vanaf de basisschool al zijn er geen consequenties voor “slecht” gedrag. Of minder goed gedrag zoals je dat dus tegenwoordig hoort te zeggen. 2 kinderen hebben ruzie, als de leraar ze uit elkaar heeft gehaald moeten de kinderen elkaar een hand geven en sorry zeggen, dat laatste weigeren ze. Waar je vroeger het dreigement kreeg dat je buiten de 100 regels strafwerk voor het vechten, ook nog eens 100 regels moest schrijven voor het geen sorry zegge, wordt er nu gezegd. Ik vind het jammer dat jullie geen sorry zeggen, dat is niet zo netjes. Maar wel heel goed dat jullie elkaar een hand hebben gegeven.

Kom op zeg! Dat is toch geen opvoeden. De jeugd van tegenwoordig kan niet tegen een weerwoord, hebben geen respect meer voor gezag en kunnen teleurstellingen heel slecht verwerken. Steeds meer jongeren raken al vroeg in een depressie en kunnen niet met druk omgaan. Dan wel sociaal dan wel werkdruk. Om iedere poep of scheet melden ze zich voor hun hobby en dan zijn ze verontwaardigt als je daar een consequentie aan verbindt.

Dit neemt tegenwoordig dusdanige vormen aan dat men iedereen maar wil “pleasen”. De meerderheid moet zich constant aanpassen aan de minderheid, want die kunnen we niet teleurstellen. Stel je voor ze voelen zich op de pik getrapt. Zo gaat het ook in de politiek, er is niemand die gewoon een beslissing durft of kan nemen. Als we dat doen, dan willen zei niet meer met ons samenwerken. Maar als we dat doen dan willen die anderen niet meer in de coalitie. Ondertussen gaan er miljarden naar 3e wereldlanden, asielzoekers en weet ik veel waar overal naartoe, anders staan we voorschut in Brussel. Hebben we Europa teleurgesteld. Kom op zeg! We leven in een democratie, de meerderheid van de mensen wilt dat er meer geld in Nederland blijft dan doe dat ook! We zeiden duidelijk nee tegen Oekraine, de regering doet het toch, anders stellen we Brussel teleur. Een stelle laffe mannetjes en vrouwtjes zijn het die met hun staart tussen de benen lopen. Wat dat betreft zou ik hier graag een type Trump of Wilders zien. Nederland eerst en als dat in orde is, help dan gerust zoveel andere als je kan. Overigens vind ik niet dat Trump of Wilders ideaal zijn, maar als ik Trump als voorbeeld neem dan doet hij wel wat hij belooft heeft. Naar mijn mening weer net iets TE radicaal maar goed. Wel een vent met ballen, dat moet ik hem te kennen geven. Jammer dat ze ook heel van die rare ideeën hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.