RKDFC – Vaesrade en Roda JC – Groningen

RKDFC – Vaesrade en Roda JC – Groningen

De wedstrijd van vandaag werd een uur vervroegd en daarom begon de wedstrijd om 11.00 vanmorgen. Na de 8-1 bij Vaesrade moest het thuis “een makkie” worden. Het eerste kwartier leek het er echter op alsof we nog met de warming-up vezig waren. Vaesrade begon feller en wij lieten na om druk te zetten. Vaesrade was op zijn minst gelijkwaardig, zo niet zelfs beter. Na een kwartier spelen kwamen we wat beter in ons spel en dat resulteerde eigenlijk direct in de 1-0. Hierna kregen we meer grip op de wedstrijd en scoorden de eerste helft nog 2-0 en 3-0.

De tegenstander was de eerste helft, op het eerste kwartier na, al niet best, de tweede helft waren ze dramatisch. Ik ga dan ook geen heel verslag schrijven want als ik alle kansen moet gaan benoemen ben ik nog wel even bezig. Uiteindelijk maakten we er 6 en dat hadden er veel meer kunnen en moeten zijn. Volgende week de topper op het programma tegen Alfa Sport.

Na de westrijd van onszelf heb ik Alessio voor de eerste keer meegenomen naar Roda. Hij vond het wel spannend allemaal en gelukkig vielen er ook nog een aantal doelpunten. Voor het eerst dit seizoen vond ik de organisatie en opbouw redelijk bij Roda. De 1-0 kwam voort uit een perfecte voorzet. Roda speelde rededelijk voetbal waar Groningen gewoon echt slecht was. Als het dan niet goed loopt moet je eigenlijk keihard knokken maar dat lieten de heren uit Noorden ook na deze middag. Gezien het westrijdbeeld was ik dan ook niet heel verbaasd dat Roda uitliep naar 3-0. Als je dan ziet dat Groningen 0 kaarten pakt vraag je je hard op af waar hun beleving en wil om te winnen is.

Het is een trend die ik deze week in het amateurvoetbal al constateerde en het is dan ook triest dat er ook in het profvoetbal een team is die 80min zonder enige beleving of venijn speelt. Gelukkig vielen er uiteindelijk 4 doelpunten (3-1), was de sfeer goed in het stadion en speelde Roda voor het eerst dit seizoen redelijk voetbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.