Preview: Wereldkaart, de nieuwe trend voor aan de muur

Een nieuwe interieurtrend die ik de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart. Aangezien vliegen tegenwoordig best goedkoop is gaan veel mensen naar verre oorden. Ik hoor dan vaak dan mensen in een boekje of op een kaart aankruisen waar ze geweest zijn. Een enkeling maakt een grote kaart en prikt punaises op de plekken waar ze geweest zijn. Dat is echter niet nodig. Bij www.wereldkaarten.nl vind je wereldkaarten in allerlei soorten en maten. Er is zodoende voor elke inrichting wel een bijpassende wereldkaart te vinden. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie heerlijk wegdromen over je volgende reis.

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk aan canvas, hout, poster, aluminium of glas. Er zit altijd wel iets tussen wat je mooi vind en wat bij je woning past. Een wereldkaart foto op plexiglas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Dit principe kennen we natuurlijk al van foto’s maar dit ziet er ook prachtig uit.

Unieke wereldkaarten

Er zijn heel veel verschillende soorten kaarten te vinden. Kaarten met veel kleur en weinig kleur of kaarten met enkel een omtrek of bijvoorbeeld een beetje blurrie. Ik was verbaasd van het aantal keuzes. Je koopt ze dan ook niet zozeer voor de informatie maar vanwege het ontwerp. 

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Wij zijn helemaal fan van deze interieurtrend! Er is zoveel keuze als het gaat om wereldkaarten dat deze trend in elk interieur toe te passen is. Naast wereldkaarten is er een andere soortgelijke wanddecoratie trend die we veel terug zien komen in de interieurbladen en woonprogramma’s: stadskaarten. Stadskaarten zijn hippe en gedetailleerde weergaven van jouw favoriete steden.  Een zwart-witte weergave van de wijken van Amsterdam bijvoorbeeld. Super leuk en helemaal hip. Bekijk de foto’s hieronder voor nóg meer inspiratie.

Wereldkaarten.nl

Natuurlijk heb ik ook weer deze webshop even getest. Het eerst wat me opviel was dat hij vrij snel was ondanks dat er veel beeldmateriaal op staat. Bovendien heeft het een mooi en strak design. Minpuntje vind ik wel het logo, die past totaal niet bij de rest van de omgeving. Er is hier en daar ook erg veel witruimte waardoor je wat te lang moet scrollen. Maar het grootste gemis is voor mij toch wel een zoekbalk. Desalniettemin werkt de verdere interface intiuitief en kan je vrij snel je aankoop afronden. Al met al een dikke voldoende dus!

Onderstaand nog wat beeldmateriaal van een aantal unieke designs.

Mondriaan
Vingerafdruk
Oud papier
Kunst
Industrieel
Kinderkamer
Amsterdam
Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.