Politiek moet meer maatwerk leveren

Als allochtoon mag ik helaas niet stemmen. Dat wilt niet zeggen dat ik me niet interesseer in de Nederlandse politiek en dat ik net als ieder ander hier een mening over heb. Ik woon hier immers al mijn hele leven. Beetje raar eigenlijk dat je niet nadat je 10 jaar (om maar getal te noemen) in Nederland woont ook zou mogen stemmen.

Om toch eens te kijken wat er uit de stemwijzer kwam heb ik deze ingevuld. Het eerste dat me opviel was dat je enkel de mogelijk had om Ja, Nee of geen van beide te kiezen. Lekker makkelijk een website in elkaar frommelen zo en scoren. Net als onze politieke partijen is het zwart of wit. Wil je meer of minder Marokkanen. Ik wil niet meer of minder, ik wil fatsoenlijke en hoeveel dat er zijn boeit me geen reet. Ik had van een stemwijzer toch iets meer diepgang verwacht, maar goed.

Wie het eerste stuk goed gelezen heeft komt nu waarschijnlijk voor een verrassing te staan. Het komt wellicht een beetje anti PVV over. Niets is minder waar. Zoals ik zelf wel verwacht had komt bij mij de PVV als meest geschikte partij uit de bus. Nog een punt die ik verwacht had en waar dit artikel eigenlijk ook over gaat is dat geen enkele partij een bijster hoge scoorde haalt. Bij heel veel vragen moest ik gewoon voor Geen van Beide kiezen. Met het ene punt ben ik het volkomen met de PVV eens en bij een ander punt weer faliekant tegen.

Weet je… Situaties zijn in 90% niet zwart of wit, ja of nee, links of rechts. Hoe kan je nou tegen ALLE allochtonen of tegen alle Marokkanen zijn? Dus de Marokkaanse bakker op de hoek die zich al 30jaar het zweet uit de naad werkt, belasting betaald en waar niemand last van heeft, moet hetzelfde behandeld worden als zijn neefje die van school is gegaan, op de hoek loopt te dealen en nog nooit gewerkt heeft…? Of alle allochtonen het land uit! Dus ik met mijn goed gedrag, goede baan en die beter Nederlands praat en schrijft dan menig Nederlander zou het land uitmoeten omdat ik een Italiaans paspoort heb…?

Naar mijn mening zijn al die politieke partijen gewoon veel te kortzichtig en zouden ze veel meer maatwerk moeten leveren. Een situatie is niet zwart of wit en mens ook niet. Ieder mens en iedere situatie is anders en als politiek zijnde zou je de verplichting moeten hebben maatwerk te leveren en te luisteren naar het volk. Zodra het volk 65% van het volk een beslissingen maakt zou dat gewoon overgenomen moeten worden. Echter zouden ook hier weer regels aan verbonden moeten worden. Het is natuurlijk de vraag hoeveel stemgerechtigden hebben ook daadwerkelijk gestemd? Je zou hier een minimum aan kunnen verbinden. Beter nog, naar mijn mening, zouden alle stemgerechtigden verplicht moeten worden te stemmen. Dat kan op verschillende manieren. Een manier bedenken waardoor er vanuit het werk gestemd zou kunnen worden of bijvoorbeeld deur aan deur gaan. Een stemloket (of meerdere) per dorp/stad 24/7 openhouden. Er is zoveel te verzinnen om in ieder geval in de buurt van de 100% te komen. En niet maar 60%. Dat getal past wel weer lekker bij onze zesjes cultuur.

Ik kan nog uren hier dieper over in gaan, maar het punt lijkt me duidelijk. Wel kom ik nog heel even terug op waarom ik dacht dat het de PVV zou worden. Heel simpel. Ik ben ervoor dat Nederland eerst komt, en daarna Europa en andere landen. Hoe kun je nu anderen helpen als er in je eigen land zoveel mensen zijn die hulp nodig hebben. Terreur en extremisme is gewoon een groot probleem, er zouden dan ook minder “asielzoekers” toegelaten moeten worden. Ze dienen veel beter gescand te worden, ook als ze wel papieren hebben en bewijs moeten hebben dat ze vluchteling zijn. Er zou dan wel verschil moeten zijn tussen een familie met vrouw en kind(eren) of alleen staande mannen. Zo zijn er nog een aantal dingen waar PVV gewoon een punt heeft. Het zou alleen allemaal wat genuanceerder mogen. Daarvoor moet je meer maatwerk leveren. Om dat te bewerkstelligen zou je normaal gesproken een meerderheid en een oppositie hebben. Alleen is nu het geval dat extreme aanpassingen vaak goedgekeurd worden en dat er als tegenprestatie weer een wet van een andere partij goedgekeurd wordt. Het zou veel beter zijn, als beide partijen hun idee wat nuanceerden waardoor je meer richting het midden uitkomt in plaats van extreem links of extreem rechts.

Maar bovenal en daarmee sluit ik af.
Op plaats één komen de mensen en daarna pas de centen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.