Opa Pirlo

Wie is nou die Opa Pirlo. Anders dan de naam doet vermoeden ben ik zeker nog geen opa. En hopelijk duurt dat ook nog wel even. Ik ben Rinaldo, op moment van schrijven 30 jaar en van het bouwjaar 1986. Ik heb een passie voor koken, voetballen, gamen, tuinieren, reizen en nog veel meer.  Door de uiteenlopende interesses en mijn sterke mening komt het nogal eens voor dat ik in gedachten verzonken geraak. Vaak helpt het dingen even van me af te schrijven (het liefste meteen uit te voeren/op te lossen). Vandaar dat ik deze blog ben begonnen.

Buiten boven genoemde interesses heb ik een uitgesproken mening over van alles en nog wat maar bovenal ben ik trotse vader een prachtige en slimme zoon en al een aantal jaar gelukkig getrouwd. Mijn ouders zijn van Italiaanse afkomst en hoewel ik hier in Nederland geboren ben, beter Nederlands dan Italiaans spreek en Hier mijn leven woon, voel ik me meer Italiaan dan Nederlander.

Hoe kom ik aan de naam Opa Pirlo.
Zoals geschreven ben ik nog lang geen opa. Helaas werd bij mij op jonge leeftijd een behoorlijke slijtage aan mijn enkelgewrichten vastgesteld. Na controles, foto’s en RMI’s bleek ik een enkel van iemand van 70 jaar te hebben, niet best dus. De botten in het enkelgewricht horen glad te zijn, bij mij zijn ze gekarteld. Dit maakte voetballen op een hoog niveau niet meer mogelijk. Het bloed gaat echter waar het niet gaan kan, dus besloot ik bij een vriendenteam te gaan voetballen. Iedere zondag een paar pijnstiller en dan ging het prima. Ik ben fan van Juventus waar Andrea Pirlo op dat moment de sterren van de hemel speelde. Net als mij staat hij verdedigend op het middenveld en is de spelverdeler van het elftal. Net als Pirlo was ik een begenadigd passer. De connectie was dan ook snel gemaakt ik werd omgedoopt tot Pirlo. Na de wedstrijd als de pijstillers uitgewerkt waren werd het echter een ander verhaal. Van mijn vele schijnbewegingen en passes ging ik naar kreunende man die nauwelijks nog recht kon lopen. Lachend riepen ze hey Opa!! En zo werd ik als snel omgedoopt tot Opa Pirlo. Een bijnaam die ik met trots draag. Zeker omdat Pirlo zowel in als buiten het veld een voorbeeld is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.