Long time no see

Er is een half jaar voorbij gegaan zonder een nieuwe blog. Druk, druk, druk. af en toe denk je wel eens, waarvoor doe ik het allemaal. De lange uren werken voor een paar cent extra, ‘s avonds als vrijwilliger op een voetbalvereniging rondrennen en het vele geklus aan een woning waar je nauwelijks te vinden bent.

Inmiddels is het mij wel duidelijk. Ik had teveel hooi op de vork genomen en had een verdomd lamme arm. Ik had iets voor mezelf nodig, sporten kan ik nauwelijks meer door de pijn in mijn gewrichten. Een potje voetbal betaal ik met 2 weken rust, maar ik heb niks volgens de doktoren, hoogstens wat slijtage. Jaja…  Dan moet ik maar iets anders verzinnen. Als MotoGP fan en frequent bezoeker van TT in Assen dacht ik, ik ga een motorrijles nemen.

Wauw! Wat een gevoel, heerlijk je gedachten op nul en luisteren naar het gegrom van het wilde beest die je probeert te temmen. Het beest heeft ook nog een exotische naam. De eerste keer was het een Yamaha. Ik vond het zo’n geweldig gevoel dat ik het moest doen.

Mijn vrouw voelde dat schijnbaar aan en stuurde me ter info een linkje naar een internetdeal van een rijschool in de buurt. De rijschool, waar ik ooit eens mijn rijbewijs had gehaald. Ze had echter niet gedacht dat ik de dag erna de deal al meteen zou kopen. Dat zat niet echt in haar planning, haha. Ik had ook nog eens de kleine lettertjes niet goed gelezen en voor ik het wist had ik alle lessen en examens al ingepland. Vandaag mag ik het AVB examen af gaan leggen. Gelukkig heb ik wel gevoel voor een motor en hadden ze verwacht dat ik aan 15uur les genoeg zou hebben. De lessen volg ik overigens op een anders exotisch beest genaamd Kawasaki ER6n, voor de motorliefhebbers.

Enthousiast als ik was/ben maar meteen iedere dag op marktplaats kijken of ik niet toevallig een koopje tegenkom. En ja hoor, de dag voordat we op vakantie richting zuid-west Engeland vertrekken (waarover later meer) vind ik er een. Een oud beestje genaamd Yamaha FZR600 uit 1994 op maar 10km van mijn woonplaats. Bij terugkomst van vakantie meteen contact opgenomen of hij hem nog had staan. Hij stond er nog, er waren wel wat kopers geweest maar om verschillende redenen afgehaakt. Nou even te zijn gaan kijken en stiekem een rondje te hebben gereden besloot ik hem te willen kopen. Ohjee, dat gaan mijn vrouw nooit goed vinden!

Alvast een dealtje met mijn vader gesloten over de aankoop mocht ik het doorzetten, en een nachtje erover slapen. Nog eens kijken op marktplaats en andere verkoopsites wat er gevraagd wordt voor een motor als deze. Allemaal minimaal een paar honderd euro duurder. De man had al een optie op een auto en moest van zijn motor af om hem te kunnen betalen. Na een beetje gepingel nog een klein beetje eraf gekregen en het besluit maar zelf genomen op voorwaarde dat hij hem kwam brengen en ik hem daarna wel thuis af zou zetten met de auto.

Eenmaal in de garage gezet moest ik het nog aan mijn vrouw gaan vertellen. Na 2 dagen werd haar stilzwijgen verbroken. Op feestjes hebben we er om kunnen lachen maar het was wel duidelijk dat wat overleg op z’n zachts gezegd wenselijk was geweest. Ik weet echter dat ik op geen manier duidelijk had kunnen maken dat deze kans voorlopig maar 1x voorbij zou komen. En teruggeven kan niet meer. In Harry Potter taal; Mischief Managed oftewel Snode Plannen Uitgevoerd. Nu nog slagen voor mijn examen vandaag en dan starten met AVB. Dan kan ik daarna eindelijk beginnen met mijn eigen beest te temmen.

Na dit besluit en het feit dat ik de webshop en snijplotter en drukpers te koop heb gezet heb ik eindelijk weer even rust. Nu proberen niet weer alles vol te gaan plannen. Ook de manager zag tijdens mijn vakantie hoeveel werk ik eigenlijk verrichtte en ik kreeg er spontaan 28u hulp bij. Dat samen met mijn nieuwe plan van aanpak brengt nog meer rust. EINDELIJK! Na 2 jaar zwoegen, zwoegen en nog meer zwoegen lijkt nu alles langzaam op zijn pootjes terecht te komen.

Nu weet ik ook weer waarvoor ik het allemaal deed, die paar cent extra heeft mijn vrouw een super verjaardag en bijbehorende vakantie opgeleverd en mij een motor en het rijbewijs. Het heeft veel van me gevergd maar daardoor kan ik nu even rustig aan doen en genieten van mijn nieuwe hobby.

Als mijn batterij straks weer opgeladen is zien we wel weer verder. Stilzitten kan ik toch niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.