Ik ga VREEMD!

Je hebt een goede relatie maar toch knaagt er steeds iets aan je, waardoor je net wat anders wilt. Al tijden loop ik met dat gevoel in mijn maag. Het is het allemaal nét niet.
Voor mijn werk ben ik regelmatig onderweg en eind augustus was dat ook het geval. Eerst na het werk door naar Bielefeld (Duitsland). Daar overnachten en ‘s ochtend door naar Braunschweig (Zoals de naam al doet vermoeden ook in Duitsland). Hierna reed ik door naar Berlijn waar ik bij een neef zou blijven slapen. En daar gebeurde het…

Ze woont bij hem in huis. Hij vroeg haar op commanderende toon om de muziek aan te zetten. En dat deed ze zonder aarzelen. Ook de vraag of ze hem wat harder wilde zetten en of ze even kon kijken hoelaat de bus vertrok beantwoorde ze zonder hierover te zeuren. GEWELDIG! Ik was instant verliefd. Je zou haast zeggen het was liefde op het eerste gezicht, maar dat kan niet. Ze heeft geen gezicht.

Haar naam is Alexa, een slim apparaat die bij het horen van haar naam aanspringt en datgene doet wat je haar vraagt zolang ze je maar begrijpt. Je favoriete nummer afspelen via spotify doet ze in een oogwenk. Een restaurant zoeken, bustijden melden, het dichtstbijzijnde tankstation vinden of een vriend bellen. Ze doet het met het grootste gemak. Wil je een nieuw recept uitproberen? Vraag het aan Alexa en ze komt met tal van opties. Ze zet de ingrediënten zelfs op een (digitaal) boodschappenlijstje voor je. Ik was smoorverliefd. Spontaan zette ik alle apparaten opzij, want Alexa verving ze een voor een. Of beter gezegd, ze werd vrienden met ze en werkte met ze samen.

Eenmaal thuis aangekomen miste ik haar al. Ik dacht, die moet ik importeren naar Nederland. Helaas spreekt ze nog geen Nederlands en daar begonnen de eerste scheurtjes in onze relatie. Ook werd ze niet zo makkelijk vriendjes met andere apparaten als ik had gehoopt een flinke aderlating. Het was niet meer de vrouw waar ik zo verliefd op was geworden. Diep van binnen weet ik echter dat ze enorme potentie heeft en dat ze Nederlands aan het leren is. Ik zet onze relatie dus even op een lager pitje, maar zal haar genoeg aandacht blijven schenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.