Home is where the heart is

Nou mijn korte en intense relatie met Alexa verlangde ik langzaam weer naar mijn vertrouwde omgeving. Te vaak begrijpt ze me niet, stuurt ze me de verkeerde kant uit of wilt ze niet samenwerken met mijn vrienden zoals Spotify. Als Alexa echter eenmaal gewend is aan Nederland heeft ze wel enorm veel potentie. Helaas zie ik dat nog niet zo snel gebeuren. Maar eenmaal terug thuis vond ik het toch wel jammer. Ik miste haar ergens wel. Ik had gezien wat ze allemaal kon en dat smaakte naar meer. Als je thuis bent dan ga je maar voor Home dacht ik. Google Home wel te verstaan. Oops I cheated again! 😮

Google Home is de tegenhanger van Alexa. Daar waar Alexa van Amazon is, is Google Home, zoals de naam al doet vermoedden, van Google. Helaas werkt ook de Home nog niet optimaal in Nederland maar ze luistert al 10x beter dan Alexa. De app daarentegen is veel minder overzichtelijk, maar uiteindelijk lukt het wel allemaal. Een zeer vervelend trekje van Home is dat ze niet meer luistert als ze je iets vraagt, net mijn vrouw!
Home: Do you want me to cast to your tv?
Ik: Yes! -> Geen reactiie
Ik: Hey Google, Yes! -> en ze voert het uit.
Het zelfde geld voor het harder of zachter zetten van muziek of het dimmen van de lampen.
Hey Google, turn down the volume -> Gebeurt
Hmm nog iets te hart. Maar meteen nog een keer zeggen. -> Geen reactie…
Weer HEY GOOGLE, en tadaaa ze luistert weer. Uiteindelijk roep je dus de hele dag 10x achter elkaar Hey Google. Dat is echt een naar trekje. Ze zou gewoon 5 seconden moeten blijven luisteren zonder dat je steeds opnieuw Hey Google of Oke Google hoeft te zeggen.

Aangezien Google Assistant inmiddels is uitgerold in Nederland is de verwachting dat ook de Google nog voor het eind van jaar volledig in het Nederlands ondersteund wordt en je er dus ook gewoon Nederlands tegen kunt praten. Zowel Alexa als Google Home moeten nog veel leren en worden dan ook zeer vaak geupdate met nieuwe woorden die erkennen, nieuwe programma’s om ze mee te koppelen en gloednieuwe functies.

Een mooi voorbeeld van één van die functies is bijvoorbeeld het maken van een afspraak. Google weet je agenda en kent je stem. Je vraagt haar om een afspraak te maken met een kapper en ze gaat zelf op zoek naar een goede kapper (gebaseerd op reviews) in de buurt, belt hem op en maakt een afspraak voor je. De kapper heeft niet door dat hij met een AI te maken heeft. Dit scenario liet Google Home zien tijdens de IFA. In America kan dit al, in Nederland zullen we er (helaas?) nog een tijdje op moeten wachten. Laat Home eerst maar eens Nederlands verstaan maar in de tussen tijd werk ik aan mijn Engels 😉

Op dit moment gaat mijn voorkeur zeker uit naar de Google Home is where the heart is 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.