Alessio’s leuke uitspraken

Zoals gezegd ben ik vader, nee sorry, trotse vader!
Waarschijnlijk vind iedere ouder zijn zoon of dochter geweldig, bij mij is dat niet anders. Als ik zie hoe snel Alessio leert, hoe hij zijn fantasie gebruikt en hoe hij speelt met van alles en nog wat, geeft me dat een onbeschrijfelijk gevoel. Toen mijn vrouw in verwachting was zag ik, in zekere zin, op tegen de eerste 2 jaar. Frontetend als ik soms kan zijn, sprak ik dat dan ook gewoon uit. Hoewel het me reuze mee viel, had ik wel gelijk. Een beetje de fles geven, luiers schoonmaken, eten geven. Ik vond het niet erg, maar om nou te zeggen dat ik er plezier in had… nee. Maar nu, nu geniet ik echt van íeder moment. Ook als hij stout is? Ook als hij stout is. Ik ben net een van de hoofdrolspelers in een film. En ik acteer er lustig op los. Als hij stout is, doe ik alsof ik heel boos ben, terwijl ik het stiekem juist heel grappig vind. Nu ziet hij het al meteen aan blik, waarom kijk je zo? vraagt hij dan. Gelukkig is hij niet heel vaak stout en weet hij donders goed wat wel en niet mag en hoe hij zich netjes moet gedragen. Wel is hij zo slim om zelf smoesjes te verzinnen maar andere wel even te vertellen hoe het moet.

Buiten dat hij ontzettend slim is, heeft hij ook nog zijn mond op de juiste plaats. En kletsen, dat kan hij als de beste. Mijn vrouw schrijft de grappigste uitspraken in een boekje. Leuk voor later… Stiekem kijk ik er af en toe in. Ik denk niet dat ze dat ooit door heeft gehad. Ik ben er dan ook erg dankbaar voor, ik zou het zelf nooit voor elkaar krijgen. Een aantal uitspraken heb ik eruit gevist en wil ik graag met jullie delen. Alle uitspraken uit het boekje zijn van de tijd hij 2 jaar was.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.